| ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ | |
|
+6سحر Amar Imad aldeen Abd ALLA ابو ضحي محمد كمال العشي ام ريتال 10 مشترك |
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
ام ريتال
عدد المساهمات : 245 نقاط : 345 تاريخ التسجيل : 07/08/2010 العمر : 39
| موضوع: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الجمعة ديسمبر 24, 2010 9:41 pm | |
| بأذن الله ح أسجل ليكم مقادير وطريقه عمل وصفات سهله وبسيطه ولذيييييذه نبدا بالحلو ¤¤بسبوسه¤¤ المقادير 5أكواب سمولينا كوبان سكر 2بيض دجاج ملعقه كبيره باكنج باودر ملعقه كبيره فانيليا كبايه سمن 2كبايه زبادي كبايه جوزهند ملح شربات (شيرا) الطريقه تخلط المقادير الجافه ثم نضيف السائله ثم تدخل الفرن في درجه180لمده 20أو25 دقيقه بعد ماتطلع تسقي بالشربات وهي ساخنه تترك لتبرد وتقطع وتقدم بالهنا والشفا
والعديد من الوصفات تتوالي
| |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ السبت ديسمبر 25, 2010 6:35 am | |
| تحياتى يا ام ريتال يعنى الواحد يطمئن انو حايبقى 100 كيلو فى العام الجديد | |
|
| |
محمد كمال
عدد المساهمات : 19 نقاط : 36 تاريخ التسجيل : 02/12/2010 العمر : 35 الموقع : العماره طه
| موضوع: مشكوره ونحن في انتظار الوصفات القادمه السبت ديسمبر 25, 2010 8:46 am | |
| | |
|
| |
ام ريتال
عدد المساهمات : 245 نقاط : 345 تاريخ التسجيل : 07/08/2010 العمر : 39
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ السبت ديسمبر 25, 2010 9:09 pm | |
| | |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الجمعة يناير 07, 2011 7:08 am | |
| يا ام ريتال المطبخ نارو بردت ليه الدنيا شتاء | |
|
| |
ابو ضحي
عدد المساهمات : 252 نقاط : 274 تاريخ التسجيل : 23/05/2011
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الثلاثاء مايو 24, 2011 9:31 pm | |
| المفاريك ممتازه وبالذات الباميه بالشبت واللحمه الضاني السمينه | |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الأربعاء مايو 25, 2011 8:07 am | |
| المطرة جاءت الحقونا بصحن القراصة بالدمعة | |
|
| |
ابو ضحي
عدد المساهمات : 252 نقاط : 274 تاريخ التسجيل : 23/05/2011
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ السبت مايو 28, 2011 11:16 am | |
| اول مره اشوف لي مطبخ مقفول والزبون دوما علي حق | |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الإثنين مايو 30, 2011 4:59 pm | |
| | |
|
| |
ام ريتال
عدد المساهمات : 245 نقاط : 345 تاريخ التسجيل : 07/08/2010 العمر : 39
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الإثنين مايو 30, 2011 5:26 pm | |
| سلام والله بس الامتحانات شاغلاني شويه كده واي ست بيت بتقرا مفروض يعزروها ايام الامتحانات ولا شنو ي شباب | |
|
| |
ام ريتال
عدد المساهمات : 245 نقاط : 345 تاريخ التسجيل : 07/08/2010 العمر : 39
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الإثنين مايو 30, 2011 5:52 pm | |
| ¤باميه مفروكه باللحمه الضاني¤ المقادير: باميه مقدار سلطانيه متوسطه نصف كيلو لحمه ضاني (سمينه) بصل ٤متوسط الحجم صودا خبايز(بيكربونات صوديوم) مقدارنص ملعقه صغيره مكعب او٢مرقه دجاج (حسب الرغبه) زيت ملح حسب الطعم كسبره مجففه مسحونه ناعمه مقدار ماعقه حزمه شمار الطريقه: يقطع البصل ثم يضاف علي الزيت في النار يقلب بسيط ثم نضيف قليل من الماء+الملح+الكسبره+اللحم الضاني نقطع الباميه حلقات متساويه ونضيفها الي الحله ثم نضيف المرقه اختياري نتركا في النار لمده ثلث ساعه ثم نضيف الصودا وتترك ٥دقايق ثم تفرك بالمفراكه ويفرم الشبت ناعم ونضيفو للحله نتركا اقل من خمس دقايق ويطفي عليها النار
آها ي ابو ضحى قصرنا معاك وي العشي الباميه المفروكه دي بالقراصه رووووعه جربا
أ
| |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الثلاثاء مايو 31, 2011 6:48 am | |
| | |
|
| |
Amar Imad aldeen Abd ALLA
عدد المساهمات : 200 نقاط : 260 تاريخ التسجيل : 24/05/2011 الموقع : الكاملين
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الثلاثاء مايو 31, 2011 8:59 am | |
| دابو الزول يخو ش المطبخ يا ام ريتال أصلو المفروكات يا ما أحلاها | |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الأربعاء يونيو 01, 2011 4:23 pm | |
| | |
|
| |
Amar Imad aldeen Abd ALLA
عدد المساهمات : 200 نقاط : 260 تاريخ التسجيل : 24/05/2011 الموقع : الكاملين
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ السبت يونيو 18, 2011 11:15 am | |
| يا أم ريتال إنتي حادة ما تدخلي المطبخ ده تاني وله القُفه تعبانه وله الحكايه شنو ؟
| |
|
| |
ام ريتال
عدد المساهمات : 245 نقاط : 345 تاريخ التسجيل : 07/08/2010 العمر : 39
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الثلاثاء أغسطس 02, 2011 9:14 am | |
| رمضان كرييييييييم عمار القفه ماتعبانه بس كنت بطلب دليفري لكن رجعنالكم وحاجات خفيفه لرمضان شوربات وسلطات مفيده للصائم | |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الإثنين سبتمبر 05, 2011 5:04 pm | |
| يا جماعة انا عريس الاكل وين | |
|
| |
Amar Imad aldeen Abd ALLA
عدد المساهمات : 200 نقاط : 260 تاريخ التسجيل : 24/05/2011 الموقع : الكاملين
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الإثنين سبتمبر 05, 2011 5:32 pm | |
| ياخي العريس دة ما أكرمتية بي أي حاجة وكل سنة والجميع بخير | |
|
| |
سحر
عدد المساهمات : 401 نقاط : 533 تاريخ التسجيل : 27/09/2011 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الأربعاء أكتوبر 05, 2011 4:37 pm | |
|
[b]وينك ياست البيت .... الأكل الفي التلاجة كمل!!! اظهري واتحفينا بأكلاتك الجميلة | |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الأحد أكتوبر 09, 2011 9:24 am | |
| | |
|
| |
العشي
عدد المساهمات : 353 نقاط : 549 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الخميس أكتوبر 13, 2011 7:39 am | |
| | |
|
| |
هند حسن
عدد المساهمات : 2 نقاط : 2 تاريخ التسجيل : 20/01/2012
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ السبت يناير 21, 2012 6:09 am | |
| ازيكم مطبخكم فاضى ليه نمشى السوق يعنى | |
|
| |
ابو ضحي
عدد المساهمات : 252 نقاط : 274 تاريخ التسجيل : 23/05/2011
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الأحد يناير 22, 2012 6:12 pm | |
| بالجد الجو هنا بارد جدا
الحقونا باي حاجه
بالعدم شاي ولقيمات | |
|
| |
سحر
عدد المساهمات : 401 نقاط : 533 تاريخ التسجيل : 27/09/2011 الموقع : الحصاحيصا
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الثلاثاء يناير 24, 2012 9:56 pm | |
| ليه تمشو السوق؟؟ وليه شاي بـ لقيمات بس فى البرد دة؟؟؟
هاكم دى وادونا رايكم وبالهنا مقدماً
سويسرول اللحمة المفرومة:
المقادير: عجينة بيتزا (2كباية كبيرة دقيق_ كباية شاى زيت_كباية كبيرة مويه_ بيضة_2ملعقة كبيرة لبن بدرة _ ملعقة صغيرة خميرة_ قليل من الملح) نص كيلو لحم مفروم بصلة مفرومة كبيرة 8 ملاعق زيت ذرة كبيرة بيضة ملح وفلفل حسب الرغبة
الطريقة: 1- يعصج اللحم بوضع 4 م ك زيت في الحلة وتوضع البصلة وتقلب حتى تذبل ويوضع عليه اللحم، ويقلب وتقلل النار من تحته حتى يخرج منه الماء ويتشربه، فيضاف الملح والفلفل الأسود ويظل على النار حتى يتشرب الماء تماما، ويترك ليبرد. 2- يفرد العجين على الترابيزة على شكل مستطيل بسُمك نص سم بحيث يكون طوله أمامك (أفقي) وعرضه ناحية يديك اليمنى واليسرى (رأسي)، ثم يوزع اللحم عليه كله ولكن بدون تكديس، ثم يلف العجين من ناحيتك (طول المستطيل) إلى الداخل حتى تحصلي على اسطوانة مثل السويسرول الحلو. 3- اقطعي الاسطوانة حلقات سمك الحلقة حوالي 7 سم ثم يوضع 4 م ك زيت في الصينية ثم توضع الحلقات في الصينية متباعدة نسبيا بحيث يكون ناحية اللحم في الأسفل والأعلى وتترك لتخمر. 4- بالفرشاة يمسح على وجه الحلقات في الصينية بالبيض.
الطبخ: توضع الصينية في الفرن على درجة حرارة متوسطة حتى تحمر. تقدم ساخنة | |
|
| |
ابو ضحي
عدد المساهمات : 252 نقاط : 274 تاريخ التسجيل : 23/05/2011
| موضوع: رد: ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ الأربعاء يناير 25, 2012 3:55 pm | |
| والله انتي كثر خيرك وطاب
لكن وصفتك اصبحت لي بها جغرافيا ورياضيات شي مستطيل وشيء مربع
عموما
نوعدك بالتجربه وان فشلنا
الخساره عليك | |
|
| |
| ¤¤مطبخ ألاكاديميه¤¤ | |
|